2019-11-15 / byBarberTruck

Interjú Buranits Ildikóval a MOM SPORT Igazgatójával

– Hat évvel ezelőtt téged választottak a Mom Sport igazgatójának. Az eltelt évek, és az elért sikerek téged igazolnak, hiszen amit véghez vittél az mondhatjuk, hogy valódi reformálás. Hogyan összegeznéd ezeket az éveket?

Sokkal egyszerűbb egy új vállalkozást felépíteni mint egy régi, rossz hírű helyen újra brandingelni egy olyan létesítményt, amelynek az üzemeltetése előzőleg csődöt mondott. A vendégek korábbi sérelmeiket évekig felrótták nekünk noha sem jogi, sem egyéb módon nem jogutódja a Mom Sport a hajdani Sportmaxnak.
A szolgáltatások minőségén kellett generálisan javítanunk és ehhez nem zártunk be egy pillanatra sem. A nehezebb utat választottuk. A Polgármester úr három elvárást fogalmazott meg amikor szerződtették az új igazgatót: legyen rend és tisztaság, a kerületiek újra szeressenek ide járni és az üzemeltetéshez ne kérjek egy fillért sem.

Ez utóbbi az ország egyetlen másik vizes sportlétesítményében sem megy önkormányzati vagy állami támogatás nélkül .
De mondjuk úgy, hogy szeretem a kihívásokat . 2013 február 28-án kikerült a Mom Sport felirat az épület tetejére és március 1–jén az új cég nyitotta meg kapuit. Rendkívül sok munkát invesztáltunk az elmúlt 6 évbe. Tehetséges, dolgos, lojális kollégákkal dolgozom.
Sport-és rendezvényközpontként működünk, az első 24 órás üzem a második pedig jobbára akkor működik amikor mások pihennek vagy éppen szórakozni jönnek hozzánk.
Nem mondunk minden megkeresésre igent, a ház presztizséhez illő eseményekben gondolkodunk.

– Az igazgatói pozíció mellett, több vezető tisztséget is betöltesz, ezek mind különféle sportokhoz kapcsolódnak. Elnökségi tag vagy az MTK Budapestnél, tulajdonosa vagy a rendkívül népszerű FitParade-nak, a WBPF Hungary főtitkára vagy, és még sorolhatnánk. Hogy tudsz ennyi mindent összeegyeztetni és egyáltalán honnan merítesz mindehhez energiát, hiszen ezek külön- külön is mind komoly tisztségek, amik nem kevés feladattal járnak?

Üzletasszony és sportdiplomata vagyok. Így szerződtem, ebben semmi újdonság nincsen. Szó sem lehetett arról, hogy bármelyiket feladjam.  A Mom Sport vezetése szakmai kihívás számomra, egyfajta kiteljesedés amiben megmutathatom, hogy így is lehet ezt csinálni.
A Fitparade volt a létesítmény nyitórendezvénye 11 évvel ezelőtt. Nem szoktam emocionális döntést hozni de a Mom Sport megbízatás elfogadása kifejezetten az volt, hiszen a rendezvényem kiszolgálása által láttam a Sportmax zuhanó repülését és így kerültem képbe mint menedzser. Az első pillanattól szeretem ezt a létesítményt és a Sportmax agóniáját mindig is koncepciótlan alkalmatlanságának tekintettem.

A kérdésre visszatérve jól osztom be az időmet és jó csapattal dolgozom. Az MTK Budapestnél pedig május végén választottak alelnöknek, amit a magyarországi sportdiplomáciai karrierem mérföldkövének tekintek.

– A sport szerves részét képezi az életednek kisgyermekkorodtól fogva. Ennek köszönhetően bejártad a világot és a munkád miatt is sokat utazol. Milyen élményeid, emlékeid és tapasztalataid vannak amiket szívesen megosztanál az olvasókkal?

Korábban judoztam, ez adta a legtöbbet ahhoz aki ma vagyok. A fel nem adás a mindig felállni törekvés az életem legnehezebb pillanatain is átsegitett. Bennem van még az, hogy veteránként a tatamira visszatérjek. A judos álmaimat a versenysport karrieremet a megélhetésre, az üzleti lehetőségre cseréltem. Ennek köszönhető az, hogy sportolókat támogatok és az, hogy ennyi energiát és pénzt fektettem a magyar fitness és testépítő sport elismertetésébe.

Ha lett volna támogatóm amikor judosként a “csúcson” voltam talán az egész életem másképp alakul.

A különleges élmények közül néhányat emelnék ki. Többször szerepeltem dubaji napilap sportoldalán, találkoztam a bhutani trónörökössel, kaptam díjat emiratusi hercegtől, beszélgettem kínai sportminiszterrel, izgultam a Roland Garroson Albert herceg közelében, Timea Majorovával együtt sushi vacsoráztam Ryan O’neill Malibu Beach-i házában. Arnold Schwarzenegger megkérdezte tőlem Colombusban a back stage-ben, hogy mivel foglalkozom mert nagyon sokszor látott már. Azt feleltem neki, hogy bodybuilding promoter vagyok mint te.

– “Istennel együtt semmi sem lehetetlen” ez a mottód. Ezek szerint hiszel egy felsőbb hatalom létezésében. Mindent amit teszel vagy tervezel az életedben és a munkádban ennek fényében teszed?

Igyekszem jól alakítani az életemet és ez nem esik nehezemre. Nem táplálok haragot, irigységet, bosszút vagy hasonló negatív érzéseket. Ezeket velem szemben is elutasítom. A segítő szándék vezérel gyerekkorom óta. Nem várok viszonzást de kihasználni sem hagyom magam. Az életem legnehezebb pillanatain is átsegitett valami megfoghatatlan erő. Sokszor éreztem már azt, hogy áldás van rajtam.

– Vezető pozícióban dolgozó nőként és világutazóként sok jelentős eseményen veszel részt, ahol fontos a megjelenés. Milyen öltözködési stílust képviselsz szívesen és milyen szépségápolási praktikákat alkalmazol a mindennapjaidban?

A klasszikus, időtálló stílust érzem sajátomnak. Egészségesen étkezem, diétázom, hetente 3x sportolok és svédmasszázzsal lazítok . Minőségi natúr termékeket használok a szépségápolás terén is. Naponta többször alaposan tisztítom az arcomat, sok éve ugyanaz a kozmetikus kezeli a bőrömet, rendszeresen járok fodrászhoz,valamint kéz és lábápolásra.

–  A Mom Sport területén számos üzlet nyílt ami jelentősen megkönnyíti az oda látogatók életét. Milyen szempontok alapján döntöttél a lehetséges arculatot illetően?

A ház üres volt amikor átvettem. A kialakított üzletek, szolgáltatások mindegyike remek ár érték arányt képvisel.
A saját koncepcióm alapján történt a szolgáltatói mix összeállítása. Profil védelmet biztosítunk a Mom Sport szolgáltatóinak. Fontos hogy jól működjenek, mert a választható szolgáltatások minősége is a Mom Sportot mint márkát erősíti a vendégeink körében.

  • A Fitness & More és Fájdalom Ambulancia kombo kiegészíti egymást és a rehabilitáció egészen a személyi edzésig felépíthető.
  • A Yonka francia natúr luxus kezeléseket kínál. Kéz és lábápolás szolgáltatást nyújt mesterfokon a Beauty & Go.
  • A hozzánk látogatók napozni tudnak a medence mellett, de szolárium is van a házban.
  • Itt rendezte be hazai központját az Under Armour .
  • Az edzések előtt vagy után szívesen kávéznak és esznek a vendégek a Cserpes Tejivóban, ők nálunk nyitották meg a Cserpes Kiscukit. Óriási teraszukon laktózmentes ,hagyományos, adalék és mesterséges anyag mentes főzött fagyit kanalaznak a vendégek.
  • A nyírt bukszusok és begoniák mellett idilli a hangulat. A fiatalok kedvelt randihelyévé vált a Mom Beach felirat előtti passzázs.
  • A játszótér és a Streetgym pedig egész évben látogatható.

– Magyarország első mobil borbély szalonja a BarberTruck, szintén nálatok nyújtja kimagasló szolgáltatásait. Miért volt fontos számodra, hogy a Mom Sport legyen a következő és egyben ideális helyszín ahol leparkolnak?

A BarberTruck 100%–ban magyar tulajdonú vállalkozás és koncepció amit hazánk legeredményesebb kickbox világbajnoka Mórádi Zsolt működtet. Végre a férfiaknak is tudunk minőségi szépségápolási szolgáltatást nyújtani. Divat a szakáll és a szépen nyírt haj, a Barber Truck–ban pedig mindezt nagyon extra körülmények között és hangulatban tudják férfi vendégeink igénybe venni.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

HOZZÁSZÓLÁS

s