2018-12-21 / byBarberTruck

Férfi arcok ékessége – A Szakáll

Férfi arcok ékessége

A Szakáll

Ahogy kis hazánkban is évről évre egyre jobban terjednek a borbély szalonok, előtérbe kerül a régi korok egyik meghatározó szereplője, amit férfiak viseltek, (néha nők is) a szakáll.

A szakáll az arc alsó felén növő szőrzet, amit mára sokféleképpen lehet igazítani, formálni, nyírni, borotválni, igazi divattá nőtte ki magát. Pubertás korban kezd el pelyhedzeni a  kamasz fiúk arcán, majd idővel megnőnek, sűrűbbek, erősebbek lesznek a szőrszálak. Állítólagos tévhit, hogy a gyakori borotválástól sűrűbb lesz az arcszőrzet.

Köthető a bölcsességhez, ranghoz, szexuális teljesítményhez, megjelenéshez, születtek róla legendák, mítoszok, és komoly jelentése van egyes vallásokban is.

Réges rég az ókori Egyiptomban a férfiak festették, göndörítették, de szerepet kapott az állszakáll is. Ez készülhetett fémből, fából, amit zsínórral rögzítettek a fej körül.  Ez a fajta megoldás mára szerencsére kiment a divatból.

Minden kornak megvolt a maga viselete, jelentése aszerint, hogy mit diktált az adott divat.

Magyarországon a régi időkben aki az úri körökhöz tartozott, és házas volt, annak előjoga volt szakállt növeszteni.

Nézzük, mi a helyzet ma szakáll fronton?

Kilépünk az utcára, bekapcsoljuk a tévét, felmegyünk az internetre, és mindenhol szembejön velünk. Fiatal fiúk viselnek Kossuth Lajost idéző szakállt, közben a nagypapa korú nemzedék napi szinten borotválkozik. Mintha megváltoztak volna a generációs borotválkozási szokások.

Ahogy változik a világ, régi stílusok jönnek újra divatba, ami tegnap trendi volt az mára elavult. Egyetlen aranyszabály ami mindig is örök marad, HA SZAKÁLL AKKOR MINDENKÉPPEN JÓL ÁPOLT LEGYEN!!! Magunk miatt és nő társaink miatt is, akiket joggal zavarhat a túl durva, vagy a túl hosszú, esetleg szanaszét álló szőrzetünk. Rendkívül kiábrándító tud lenni amikor valaki beszéd közben szinte eszi az arcszőrzetét, vagy az aznapi menü maradéka sziesztázik a szőrszálak között. Miközben hihetetlenül sokféle fazont lehet kreálni, akár művészi alkotások is születhetnek hozzáértő kezek által.

 

 

Komoly gombás, és bakteriális betegségektől is megkímélhetjük magunkat ha napi szinten tisztítjuk, és ápoljuk az arc eme nemes ékességét.

Fontos kihangsúlyozni, hogy aki szakállt szeretne viselni, mindenképp igyekezzen megtalálni a hozzá leginkább illő stílust, hiszen kiemelheti  az arcot, komoly megjelenést tükrözhet, elfedhetünk vele kisebb hegeket, bőrhibákat. Ebben segítséget nyújtanak a BarberTruck profi borbélyai. A forró törölközős borotválás, és a professzionális termékek használatával (waxok, olajok, balzsamok) a szakállápolás a BarberTrucknál igazi relaxációs élménnyé válik.

 

BarberTruck, 2018. 12. 21.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

HOZZÁSZÓLÁS

s